facebook eigenwijs

Kennismaken met

Het team van kinderopvang Eigen-Wijs

Ilse Brinkerink
Ilse Brinkerink
Eigenaresse - Pedagogisch medewerkster

Mijn naam is Ilse Brinkerink. Met mijn twee zonen van 10 en 12 woon ik in Lochem.
Ik heb al ruim 20 jaar ervaring in de kinderopvang. Steeds vaker bekroop me het gevoel: Ik wil graag zelf kinderopvang beginnen. Hoe groter de organisaties door fusies en overnames werden, hoe minder ik van mezelf in het werk kwijt kon. Als moeder vind ik het heel belangrijk dat je rustig naar je eigen werk kunt gaan, zonder schuld- of andere nare gevoelens.
Je wilt zeker weten dat je kind het naar zijn of haar zin heeft. Dat er vertrouwde opvang is met oprechte aandacht voor je kind. Ook vind ik het belangrijk dat er een vrolijke en open sfeer hangt. Dat je je welkom en gezien voelt. Dat geldt zowel voor jou als voor je kind. Als je kind met plezier naar de opvang gaat, kun jij rustig aan het werk!
Vandaar dat ik de stap heb gemaakt naar mijn eigen kinderopvang Eigen-Wijs. De naam was snel gekozen; ik wil het immers op mijn ‘eigen wijze doen’, zonder inmenging van grote bedrijven. Puur, met hart voor het kind. Kleinschalig, gezellig, knus en vertrouwd.
Samen spelen met andere kinderen, plezier maken met elkaar, maar ook tijd en aandacht nemen voor het kind alleen. Dáár geloof ik in. Want als je kind blij is, ben jij dat ook!
Sinds juli 2017 heb ik een mede-eigenaar gevonden. Ik kwam erachter dat ik het samen overleggen en samen delen prettiger vind, dan alles alleen moeten doen.

Froukje Muileman- Pluim
Froukje Muileman- Pluim
Eigenaresse - Pedagogisch medewerkster

Mijn naam is Froukje Muileman-Pluim. Ik woon samen met mijn man, onze dochter Saar en zoon Gijs, in Almen.

Al van jongs af aan wist ik dat ik iets met kinderen wilde gaan doen. Na verschillende stages te hebben gehad bij onder andere een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en bso, heb ik in 2009 mijn diploma SPW4 behaald. Daarna ben ik aan de slag gegaan in de kinderopvang en heb ik veel ervaring op mogen doen bij een gastgezin, peuterspeelzaal en een kleinschalig kinderdagverblijf. Op een gegeven moment wist ik: ooit zou ik mijn eigen kinderdagverblijf willen beginnen. In de loop der jaren heb ik ervaren hoe ik het níet maar ook hoe ik het zelf wél zou willen doen.

In 2014 kwam ik bij Eigen-Wijs aan het werk. Dat was “thuis komen”. Zo zou ik het ook doen! Toen ik in 2017 de mogelijkheid kreeg om kinderopvang Eigen-Wijs met Ilse samen voort te zetten, was voor mij de keus snel gemaakt. Sindsdien ben ik mede-eigenaar en is het werken bij Eigen-Wijs nóg leuker geworden!

Wat het voor mij zo leuk maakt? De combinatie van het werken op kantoor en het werken op de groep. We hebben een klein team met fijne collega’s; vaste gezichten, de lijntjes zijn kort en er is een vertrouwde en huiselijke sfeer.

Nieuwsgierig geworden naar Eigen-Wijs? Bel of mail gerust voor een afspraak of kom eens langs!

José Nijland
José Nijland
Pedagogisch medewerkster

Mijn naam is José Nijland. Ik woon in Lochem met mijn man en drie kinderen.

In 2007 heb ik mij bewust omgeschoold van een zakelijk naar een pedagogisch werkgebied. Van deze keuze heb ik geen moment spijt gehad. Het werken met kinderen geeft mij positieve energie, wat wil je nog meer!

Tijdens mijn stage en de jaren daarna heb ik ervaring opgedaan in een verticale groep van 0 tot 4 jaar. Kinderen in deze leeftijd maken op allerlei gebied een enorme ontwikkeling door. Ik vind het erg leuk om ze daarin te mogen begeleiden, stimuleren en uit te dagen. Een goed contact met ouders vind ik daarbij heel belangrijk. Samen ervoor zorgen dat je kind zich veilig en vertrouwd voelt bij ons kinderdagverblijf. Daar ga ik voor!

Met ons team hoop ik een gezellig en warm thuiskomen voor kinderen en ouders te zijn.

Kristel Wormgoor
Kristel Wormgoor
Pedagogisch medewerkster

Mijn naam is Kristel Wormgoor en ik woon in Borculo. Sinds het schooljaar 2018/2019 heb ik mijn diploma Pedagogisch medewerker niveau 3 behaald. Binnen 1 jaar hoop ik ook mijn niveau 4 diploma te behalen, dit ga ik doen via de BBL-leerweg. Dit houdt in dat ik ga werken en leren.

Tijdens mijn verschillende stages heb ik ervaringen op gedaan, zowel bij de BSO als op een peuterspeelzaal. Tijdens mijn stages ben ik me gaan realiseren dat kinderen enorm veel ontwikkelingen doormaken. Ik hoop daarom samen met de ouder(s), het kind zelf en mijn collega’s de ontwikkeling te stimuleren, dan wel op een manier dat bij het kind past.

Mandy Hassink
Mandy Hassink
Pedagogisch medewerkster

Ik zal mij even voorstellen, ik ben Mandy Hassink, 29 jaar oud en getrouwd met Jelle.
Samen met onze zoons, Sem en Max, wonen wij in Lochem.

Inmiddels ben ik 8 jaar
werkzaam in de kinderopvang
en nog steeds iedere dag doe ik mijn werk met veel plezier. Ieder kind is uniek en maakt dat iedere dag vol verrassingen zit en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder!

Het belangrijkste vind ik dat kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en een fijne dag hebben.

In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin en sta ik graag in de keuken als hobby-bakster.

Linda Meijer
Linda Meijer
Pedagogisch medewerkster

Ik ben Linda Meijer en ik ben 34 jaar. Ik woon samen met mijn 2 kinderen en vriend in het mooie stadje Goor. In 2006 heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogisch Werker met succes afgerond en werk sindsdien in de kinderopvang. De afgelopen 4 jaar ben ik mijn eigen gastouderopvang gestart, maar helaas liepen de aanvragen erg terug en mistte ik het hebben van collega’s dus heb ik de keuze gemaakt om terug de kinderopvang in te gaan.

Eigen-Wijs is overzichtelijk, vriendelijk, en met de gezamenlijke betrokkenheid, maken we er een mooie dag van. Samen spelen, eten, knutselen, zingen, naar buiten gaan, en nog meer leuke activiteiten. Dat de kinderen, en ouders een fijne tijd bij ons mogen beleven!